Selecteer een pagina

Trend alert: maak een video! 

Hoe kun jij met jouw bedrijf inspelen op de laatste social media trends? Vooral korte video’s zijn erg populair in de wereld van social media. Elk platform heeft een eigen functie om video’s te maken en te delen met jouw volgers. Maak daar gebruik van om je bereik een boost te geven!

Videocontent maken

Moet je dan met jouw medewerkers een challenge gaan filmen of een hele vlog opnemen? Dat kan, maar het hoeft niet. Wij geven je graag een aantal tips hoe jij zelf aan de slag kunt gaan met het maken van videocontent.

 

Zet jouw producten of diensten in de spotlight

Laat jouw producten zien, dit kan met bewegend beeld of door een aantal foto’s achter elkaar te zetten. Deel behind-the-scenes-beelden, laat bijvoorbeeld zien hoe jij jouw werkdag start of neem je volgers mee in je werkproces. Je kan natuurlijk ook laten zien hoe jouw product of dienst werkt. Je kan dit zo uitgebreid doen als je zelf wilt, zorg daarbij wel dat je het interessant genoeg houdt voor je doelgroep.

 

Tekst of voice over?

Je kan de informatie die je wilt delen inspreken/vertellen in een video. Zorg dan dat je duidelijk spreekt en van te voren voorbereidt wat je gaat zeggen. Vind je dit nog te spannend? Dan kun je de informatie ook als tekst in beeld laten verschijnen. Gebruik een leuke audio die past bij de video voor meer dynamiek. En vergeet de ondertiteling in beeld niet!

 

To the point

Hoe spreek je jouw doelgroep of volgers aan? Met een duidelijke en korte introductie vertel je wat de kijker te zien gaat krijgen. Verwerk dit ook tekstueel als titel in de video, mensen kijken vaak eerst naar het beeld voordat ze echt gaan luisteren/kijken naar wat je te zeggen hebt. Maak de rest van de video ook niet te langdradig, houd de aandacht van de kijker vast door snelle en korte informatie te delen.

 

Practice makes perfect

Waarschijnlijk zijn de eerste video’s die je maakt niet meteen geweldig, maar geef dan vooral niet op. Hoe meer je met videocontent werkt hoe gemakkelijker het gaat. Natuurlijk kunnen wij ons ook goed voorstellen dat zelf op camera verschijnen een ongemakkelijk gevoel oproept, maak daarom zeker geen content waar jij je niet comfortabel bij voelt. Blijf vooral jezelf!

Wil je persoonlijke tips om te schitteren met jouw videocontent? Wij helpen je daar graag bij!

Wat schrijf je onder jouw foto?

Wat schrijf je onder jouw foto?

Alle ingrediënten voor het perfecte bijschrift van een foto.Perfecte foto met juiste tekst Een leuk onderwerp bedenken om te delen met jouw volgers, de perfecte foto maken en dan moet je de tekst ook nog schrijven. Dat laatste vraagt vaak de meeste tijd bij het...

Een aantrekkelijke Instagramfeed

Een aantrekkelijke Instagramfeed

Een mooie Instagram feed; hoe maak je het zelf?Sommige Instagram accounts lijken het helemaal voor elkaar te hebben. Je komt op het account en alle beelden sluiten op elkaar aan. Hoe maken zij zo’n aantrekkelijke en samenhangende feed en (niet heel onbelangrijk) hoe...

Say cheese!

Say cheese!

Maak zelf de mooiste beelden voor jouw socials! Tips van Sammy voor de beste content! Beeld is ontzettend belangrijk op social media. Vooral op Instagram bepaalt het beeld de uitstraling van je feed. Gebruik je een leuk, grappig of opvallend beeld? Dan blijft je...

Chat openen
Heb je een vraag?
Hi! Heb je een vraag aan ons?