Selecteer een pagina

Een mooie Instagram feed; hoe maak je het zelf?

Sommige Instagram accounts lijken het helemaal voor elkaar te hebben. Je komt op het account en alle beelden sluiten op elkaar aan. Hoe maken zij zo’n aantrekkelijke en samenhangende feed en (niet heel onbelangrijk) hoe krijg jij het zelf voor elkaar? Wij geven je een aantal tips om van jouw Instagramfeed een goed verzorgd en overzichtelijk geheel te maken.

Beeldmerk

Door je logo of merknaam altijd op dezelfde manier en op een vaste plek in je beeld te zetten creëer je al herkenning voor jouw volgers. Zij zien gelijk dat het bericht van jou afkomt. Let er wel op dat het beeldmerk ook echt op precies dezelfde plek staat, het zijn kleine details die er toch voor zorgen dat je feed er rommeliger uit ziet.

 

Kaders en lijnen

Een ander makkelijk herkenningspunt zijn kaders om je beelden of lijnen die telkens weer terugkomen. Ook dit helpt je feed tot één geheel te maken. Hier kun je ook makkelijk in spelen. Wissel bijvoorbeeld af tussen de positionering of kleuren. Ook kun je lijnen door laten lopen van de één op de andere post, denk er dan wel aan dat zodra je een nieuwe post plaatst, je feed verschuift en je lijnen onderbroken kunnen worden.

 

Beeld en tekst

Deel je regelmatig teksten met je volgers? Dan kun je dit goed afwisselen met beeld. Plaats bijvoorbeeld om en om een tekstuele post en foto/video. Of Plaats één tekstuele post en twee foto’s/video’s. Houd ook hierbij rekening met de verschuiving van je feed, deze bestaat namelijk uit een rij van drie posts.

 

Kleur of zwart/wit

Maak je alleen maar gebruik van beeld? Kies er dan bijvoorbeeld voor om af te wisselen tussen kleurenfilters of zwart/wit beelden, mits dit ook aansluit bij jouw huisstijl.

 

Belangrijk om te onthouden

Herhaling is key voor een samenhangende feed. Hiermee maak je niet alleen je posts herkenbaar, je creëert er ook een eigen stijl mee en het ziet er verzorgd uit. Je volgers zien dat je tijd en aandacht aan je berichten besteed en dat waarderen zij. Dit soort herkenning helpt je natuurlijk ook met het bereiken van je doelgroep. Aantrekkelijke posts doen het nu eenmaal beter.

 

Tot slot

Je kan hier zo ver mee gaan als je zelf wilt. Laat bijvoorbeeld elk beeld perfect op elkaar aansluiten, of zorg voor consistentie door hetzelfde kleurenthema terug te laten komen.

 

Klinkt het als te veel werk?

Heb je zelf niet de tijd of de middelen om jouw feed op orde te krijgen? Wij maken Canva-templates die jij telkens weer kunt vullen met je eigen beeld. Of besteed je social media helemaal aan ons uit, dan zorgen wij dat jouw (bedrijfs)profiel helemaal aansluit bij jouw branding én er ook nog eens superaantrekkelijk uit ziet.

Wat schrijf je onder jouw foto?

Wat schrijf je onder jouw foto?

Alle ingrediënten voor het perfecte bijschrift van een foto.Perfecte foto met juiste tekst Een leuk onderwerp bedenken om te delen met jouw volgers, de perfecte foto maken en dan moet je de tekst ook nog schrijven. Dat laatste vraagt vaak de meeste tijd bij het...

Met een video maak je het verschil

Met een video maak je het verschil

Trend alert: maak een video! Hoe kun jij met jouw bedrijf inspelen op de laatste social media trends? Vooral korte video's zijn erg populair in de wereld van social media. Elk platform heeft een eigen functie om video's te maken en te delen met jouw volgers. Maak daar...

Say cheese!

Say cheese!

Maak zelf de mooiste beelden voor jouw socials! Tips van Sammy voor de beste content! Beeld is ontzettend belangrijk op social media. Vooral op Instagram bepaalt het beeld de uitstraling van je feed. Gebruik je een leuk, grappig of opvallend beeld? Dan blijft je...

Chat openen
Heb je een vraag?
Hi! Heb je een vraag aan ons?