Selecteer een pagina

Tips van Sammy voor de beste content!

Beeld is ontzettend belangrijk op social media. Vooral op Instagram bepaalt het beeld de uitstraling van je feed. Gebruik je een leuk, grappig of opvallend beeld? Dan blijft je volger langer op jouw bericht hangen en dat is weer top voor je bereik. Goede ondersteunende tekst erbij? Dan ben je helemaal compleet!

Stockbeelden, onscherpe foto’s, wazige selfies; die wil je vermijden! Echt beeld, wat je natuurlijk met je smartphone zelf tot op zekere hoogte ook heel goed kunt schieten, is wat je nodig hebt. En investeer in een goede, professionele fotoshoot voor algemene beelden, die je bij je content kunt inzetten.

Wij geven je een paar tips als je zelf met je beeld aan de slag gaat:

1. Zorg voor het juiste licht
Daglicht geeft jouw beeld een natuurlijke uitstraling. Let wel op tegenlicht, dit maakt je beeld wat fletser, en schaduwen. Heel beeldbepalend!!

2. Kies een goede hoek
Een product of persoon frontaal en perfect in het midden is altijd goed, maar speel eens met composities en positionering. Soms geeft net uit het midden, vanuit een hogere of lagere hoek een heel andere uitstraling die beter bij jou past.

3. Let op de details
Het kan wel eens voorkomen dat er iets net scheef staat, een vlekje heeft of iets op de achtergrond meer aandacht vraagt. Dit wordt makkelijk over het hoofd gezien, maar door op de kleine dingen te letten wordt je beeld een stuk professioneler.

4. Nabewerken maakt het compleet
Geef het perfecte beeld nog wat extra aandacht door een filter te gebruiken of te spelen met het contrast. Door dit consistent te doen en zo al je beelden een soortgelijke nabewerking te geven, vormt je feed al snel één geheel en matcht het met je huisstijl.

Ga jij jouw beeldmateriaal een upgrade geven? Leuk! Mocht je ondanks deze handige tips toch hulp nodig hebben met je beelden of het begeleiden van een shoot, dan helpen wij je daar graag bij!